Recept! |
Amanda ville visst ha receptet på pajen så här kommer det!
Jag hittade annars receptet på bakemyday.se som är en underbar blogg! Fyllningen är dock Leilas.
Botten:
200g Digestive
100g smör,
Mixa kexen till smulor, smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i en form (eller flera små, det gjorde jag. Alltså muffinsformar med en stadigare och högre kant) Grädda på 175 grader i 10 minuter.
Fyllning:
400g sötad kondenserad mjölk. (Burkarna är på 375g, jag tog helt sonika bara en burk)
Saften och skalet av ca 5 limefrukter.
4 äggulor.
Rör ihop allt till en smet och låt den dra 20-30 min. Fyll sedan skalet med fyllningen och grädda i 15-20min (längre om det är en enda stor paj) på 175 grader.
Av äggvitorna vispade jag maräng. Tillsätt 1dl socker och vispa tills du kan vända bunken upponer utan att få marängen över dig!
Spritsa eller klegga ut marängen på pajen och använd en brännare för att få fin färg på den, eller ställ in den i ugnen med grillen på.
Det skulle egentligen vara grädde på, men jag tyckte att det var bra att bli av med äggvitorna. Det är dessutom gott med något sött till den syrliga pajen.
Tänk på att göra marängen precis innan servering då den lätt blir tråkig av att stå ett tag.
Jag hittade annars receptet på bakemyday.se som är en underbar blogg! Fyllningen är dock Leilas.
Botten:
200g Digestive
100g smör,
Mixa kexen till smulor, smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i en form (eller flera små, det gjorde jag. Alltså muffinsformar med en stadigare och högre kant) Grädda på 175 grader i 10 minuter.
Fyllning:
400g sötad kondenserad mjölk. (Burkarna är på 375g, jag tog helt sonika bara en burk)
Saften och skalet av ca 5 limefrukter.
4 äggulor.
Rör ihop allt till en smet och låt den dra 20-30 min. Fyll sedan skalet med fyllningen och grädda i 15-20min (längre om det är en enda stor paj) på 175 grader.
Av äggvitorna vispade jag maräng. Tillsätt 1dl socker och vispa tills du kan vända bunken upponer utan att få marängen över dig!
Spritsa eller klegga ut marängen på pajen och använd en brännare för att få fin färg på den, eller ställ in den i ugnen med grillen på.
Det skulle egentligen vara grädde på, men jag tyckte att det var bra att bli av med äggvitorna. Det är dessutom gott med något sött till den syrliga pajen.
Tänk på att göra marängen precis innan servering då den lätt blir tråkig av att stå ett tag.